Zavřít

Přihlášení

Koneční spotřebitelé

Nejste-li obchodní partner zadejte prosím své PSČ.
Zjistíme, jestli do vašeho regionu dovážíme.

Obchodníci

Jako náš obchodní partner se přihlaste zde.

Jste tady poprvé a máte zájem obchodovat?
Vyplňte tedy prosím kontaktní formulář, nebo volejte na tel.: +420 581 698 143.
Menu zobrazíte tahem z leva do prava ;-)

Máme velkou radost! Vyhráli jsme prestižní ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje za výrobek Paštika bez éček

28.5.2018

V Olomouckém kraji se soutěžilo o Regionální potravinu. Již devátý ročník soutěže o značku Regionální potravina se uskutečnil minulý týden. V pátek 25.5.2018 vybírala hodnotitelská komise nejlepší regionální výrobky v Olomouckém kraji. Letos se do soutěže o prestižní značku přihlásilo 48 výrobců se 117 výrobky. O značku, která dává výrobkům punc kvality a o kterou se každoročně uchází velký počet výrobků, může v každém kraji získat pouze devět z nich.

Soutěž o TOP zemědělské a potravinářské výrobky jednotlivých krajů letos probíhá už devátým rokem. Za dobu své existence si značka Regionální potravina vybudovala renomé a obliba oceněných výrobků stoupá.

 

Dvě šestičlenné komise dnes hodnotily soutěžní výrobky za Olomoucký kraj. Tvořili je zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

 

Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích.  Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

 

O soutěž je každoročně velký zájem. Letos bylo přihlášeno 117 výrobků od 48 výrobců. 

My jsme vyhráli ocenění Regionální potravina za výrobek Paštika bez éček 300 g. Tento výrobek už také nese prestižní značku Klasa a je velmi oblíben u svých zákazníků.

"Kvalitní paštiky vyráběl už zakladatel firmy - p. Robert Váhala senior v začátcích působnosti své firmy od roku 1933. V roce 2014 nám nákup potřebné technologie umožnil opět paštiky - konzervy vyrábět. Paštika neobsahuje žádná éčka, dochucovadla, zvýrazňovače chuti a stabilizátory. Výrobek je bezlepkový, tudíž velmi vhodný nejen pro celiaky. Paštika je naplněna do sklenice. Vzhledem k možnosti skladování při pteplotě až do 25 °C je výrobek ideální pro všechny cestovatele na svých cestách, aby jej měli kdykoliv k dispozici k přípravě rychlé svačiny. Benefitem tohoto výrobku je také minimální trvanlivost 1 rok."

K udělení značky Regionální potravina Olomouckého kraje 2018 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

  

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Bránice,

Zemědělské družstvo Újezd u Uničova

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

PAŠTIKA BEZ ÉČEK,

VÁHALA a spol. s.r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků

 

Sýry, včetně tvarohu

SENICKÝ SMRAĎOCH,

Zemědělské družstvo Senice na Hané

 

Mléčné výrobky ostatní

Čerstvé máslo – BIO,

Farma Kozí Hrádek s.r.o.

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

SVATEBNÍ KOLÁČKY,

Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

MAKOVÝ DORT SE ZKARAMELIZOVANÝMI ŠVESTKAMI A LÍSKOVÝMI OŘECHY,

Mgr. Alice Bačíková, Olomouc

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

JAKAMARUS,

Hanácká pálenice Těšetice s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JABLKA JONAGOLD,

Hospodářské družstvo Určice, družstvo

 

Ostatní

Skaličský med – květový pastový,

Jaroslav Juráň – Včelí farma Skalička

 

"Tohoto významného ocenění si velmi vážíme, neboť jsme obstáli v silné konkurenci dalších výrobců masných výrobků přímo v regionu. Získat toto ocenění není tak snadné. Jedná se o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Podíl místních surovin je stanoven nejméně na sedmedesát procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Naše firma VÁHALA a spol. s r.o. již v minulých letech získala a obhájila značku Regionální potravina také za výrobek Farmářská klobáska tenká, jenž je vyráběna dle staré hanácké receptury "Hanácké šperké", říka marketingová ředitelka Mgr. Barbora Denková.

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Zdroj: https://www.regionalnipotravina.cz/o-projektu/aktuality/v-olomouckem-kraji-se-soutezilo-o-regionalni-potravinu-2018/

 

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace