Bez lepku Vepřové Kuřecí Hovězí Tip na gril EAN Balení Min. trvanlivost Náročnost Doba přípravy Vhodné na Ocenění Český výrobek Ocenění Český výrobek Ocenění Inovace Ocenění KLASA Ocenění Cechovní norma Ocenění Regionální potravina Ocenění Moravská brána
Objednávky ČR: 800 183 465581 698 129 / SR: 0800 042 026 Po-Pá 6.00-15.00 hod.

Hustopečský špekáčkový

Kód: 000064

Hustopečský špekáčkový

Kód: 000064

Další výrobek, který s hrdostí nese v názvu jméno obce Hustopeče, kde Váhala už několik desítek let připravuje své speciality. Hustopečský špekáčkový je dozlatova zauzený kabanos obsahující malé šťavnaté kousky špeku. Tento kabanos obsahuje 80 % masa, je lahodný a voňavý.

 

masný výrobek tepelně opracovaný uzený

Český výrobek
Váhala od roku 1933


EAN: 296612
Balení: 1.40 kg
Min. trvanlivost: 21 dnů

Složení

80 % masa (vepřové maso 60 %, hovězí maso 20 %), syrové sádlo, pitná voda, vepřové kůže, jedlá sůl, stabilizátory: E 250, E 451, cukr, dextróza, antioxidant E 300, extrakty koření, česnek.

Výživové parametry

Energetická hodnota 1202 kJ/295 kcal
tuky 30 g
z toho nasycené mastné kyseliny 10 g
sacharidy 2.6 g
z toho cukry <0.5 g
bílkoviny 11 g
sůl 2.2 g.

Recept pro Hustopečský špekáčkový

Složení

Hustopečský špekáčkový kabanos

cibulky šalotky

červenou, zelenou a oranžovou papriku

Váhalovu slaninu

olej

petrželku

česnek

sůl

Návod na přípravu

Oloupané šalotky ponoříme do vroucí vody (podle velikosti, cca 3 minuty), ihned zchladíme a osušíme. Do kabanosu nejprve vytvoříme podélně podélné zářezy a pak nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Z Váhalovy slaniny odřízneme plátky půl až centimetr silné, nakrájíme je na čtverce. Na stejně velké čtverce i všechny papriky. Takto připravené suroviny potřeme směsí oleje a utřeného česneku se solí. Na mokrou špejli napichujeme podle vlastní fantazie střídavě jednotlivé suroviny. Vytvořené špízy velice pomalu grilujeme. Podáváme s chlebem a salátem.