Přihlášení

Koneční spotřebitelé

Nejste-li obchodní partner zadejte prosím své PSČ.
Zjistíme, jestli do vašeho regionu dovážíme.

Obchodníci

Jako náš obchodní partner se přihlaste zde.

Jste tady poprvé a máte zájem obchodovat?
Vyplňte tedy prosím kontaktní formulář, nebo volejte na tel.: +420 581 698 143.

Chlebíček se šunkou a vaječným salátem s kapary, okurkou a domácí majonézou

Chlebíček se šunkou a vaječným salátem s kapary, okurkou a domácí majonézou
Chlebíček se šunkou a vaječným salátem s kapary, okurkou a domácí majonézou
Chlebíček se šunkou a vaječným salátem s kapary, okurkou a domácí majonézou

Složení

Na 4 porce:

 

·         1 balení Nejlepší šunky od Slaniny

·         2 celá vejce

 

Na chléb:

 

·         1 světlý domácí chléb

·         500 g hladké mouky

·         21 g kvasnic

·         1 lžíci oleje

·         sůl

·         vlažnou vodu dle potřeby

 

Na majonézu:

 

·         5 vaječných žloutků

·         200 ml slunečnicového oleje

·         cukr

·         sůl

·         ocet

·         citronovou šťávu

 

Na salát:

 

·         4 celá vejce

·         50 g nakládaných okurek

·         10 g poupat kapary

·         sůl

·         pepř

·         kopr

Návod na přípravu

Domácí chléb

Hladkou mouku přesijte do velké mísy, rozdrobte kvasnice, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Dobře rozmíchejte a osolte. Zpracované hutnější těsto připravte do hranaté formy vyložené pečícím papírem, přetáhněte potravinovou folií a a na teplém místě nechte kynout alespoň půl hodiny. Pečící  troubu předehřejte na 170°C, odstraňte folii, zkontrolujte že těsto zdvojnásobilo svůj objem, tedy vykynulo a vložte jej do trouby. Pečte 1 hodinu a 10 minut. Upečený chléb nechte pomalu chladnout a nekrájejte dřív než zcela vychladne. Mohl by se srazit.

 

Majonéza

Žloutky vlijte do misky, osolte, přidejte lžičku cukru, lžíci octa a šťávu asi z poloviny citronu. Šlehejte francouzskou metličkou a v tenkém pramínku přilévejte olej. Jakmile má majonéza obvyklou konzistenci máte téměř hotovo. Zbývá ochutnat a dochutit.

 

Salát

Vejce na zdobení chlebíčku i do salátu uvařte společně. Vložte do vroucí vody a na mírném plameni vařte 8 minut. Sceďte a zatřeste kastrůlkem, aby se skořápka natloukla. Pod pramínkem studené vody zcela vychlaďte. Skrze potlučenou skořápku se dostane voda k vejci, které během chladnutí nepatrně zmenšuje svůj objem a mělo by se snadněji loupat.

Okapané okurky a vejce nakrájejte  na drobné kostičky, kapary a kopr nasekejte najemno. Vše spojte domácí majonézou a pokud je nutné dochuťte solí a pepřem.

 

Z čerstvého domácího chleba nakrájejte přiměřeně silné plátky. Poklaďte salátem, nazdobte poctivou Šunkou od Slaniny, skvěle uvařeným vejcem a servírujte. Přejeme vám dobrou chuť.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace