Přihlášení

Koneční spotřebitelé

Nejste-li obchodní partner zadejte prosím své PSČ.
Zjistíme, jestli do vašeho regionu dovážíme.

Obchodníci

Jako náš obchodní partner se přihlaste zde.

Jste tady poprvé a máte zájem obchodovat?
Vyplňte tedy prosím kontaktní formulář, nebo volejte na tel.: +420 581 698 143.

Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým "kaviárem", kyselou okurkou a domácím celozrnným chlebem

Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým "kaviárem",  kyselou okurkou a domácím celozrnným chlebem
Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým "kaviárem",  kyselou okurkou a domácím celozrnným chlebem
Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým "kaviárem",  kyselou okurkou a domácím celozrnným chlebem

Složení

Na 4 porce:

 

·         2 balení salámu Gothaj od Slaniny

 

Na octový "kaviár":

 

·         70 ml octa (8% kvasný lihový)

·         30 ml vody

·         10 g plátkové želatiny

·         300 ml oleje (pouze na chlazení)

 

·         1 větší červenáou cibulku

·         čerstvě mletý pepř

·         olej

 

Na chléb:

 

·         350 g pšeničné celozrnné mouky

·         150 g žitné chlebové mouky

·         21 g kvasnic

·         1 lžíce oleje

·         sůl

·         vlažnou vodu dle potřeby

Návod na přípravu

Domácí chléb

Mouku přesijte do velké mísy, rozdrobte kvasnice, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Dobře rozmíchejte a osolte. Zpracované hutnější těsto připravte do hranaté formy vyložené pečícím papírem, přetáhněte potravinovou folií a na teplém místě nechte kynout alespoň půl hodiny. Pečící  troubu předehřejte na 170°C, odstraňte folii, zkontrolujte, že těsto zdvojnásobilo svůj objem, tedy vykynulo a vložte jej do trouby. Pečte 1 hodinu a 10 minut. Upečený chléb nechte pomalu chladnout a nekrájejte dřív, než zcela vychladne.

 

Octový "kaviár"

500 ml oleje nechte dobře vychladit v mrazáku, nejlépe v úzké nádobce tyčového mixéru.

Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat přibližně 10 minut.

Ocet smíchejte s vodou v poměru 7:3, zahřejte maximálně na 80°C a přidejte připravenou dobře vyždímanou želatinu. Přelijte do jakéhokoliv kapátka nebo injekční stříkačky. Pomalu kapejte do zchladlého oleje. Z octové želatiny se vytvarují pěkné kuličky. Nakonec sceďte přes sítko (olej můžete dále použít). Kuličky ještě opláchněte ve studené vodě a můžete použít.

Plátky Gothaje rozložte rovnoměrně po talíři, posypte najemno nakrájenou cibulkou, zastříkněte olejem, opepřete a poházejte kuličkami octa. Dozdobte například kostkami kyselé okurky a servírujte s krajícem domácího chleba. Přejeme vám dobrou chuť.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace