Bez lepku Vepřové Kuřecí Hovězí Tip na gril EAN Balení Min. trvanlivost Náročnost Doba přípravy Vhodné na Ocenění Český výrobek Ocenění Český výrobek Ocenění Inovace Ocenění KLASA Ocenění Cechovní norma Ocenění Regionální potravina Ocenění Moravská brána
Objednávky ČR: 800 183 465581 698 129 / SR: 0800 042 026 Po-Pá 6.00-15.00 hod.

Z jednoho hrnce

Složení

Selský bůček s cibulkou ve skle

2 hrsti (1,5 dcl) rýže

bylinky (můžeme vynechat)

Návod na přípravu

Tento recept je ideální na chatu, chalupu či do přírody. Nepotřebujeme více než skleničku rýži a skleničku se Selským bůčkem. Po otevření skleničky opatrně posbíráme tuk nahoře. Tuk rozpustíme ve vhodné nádobě – kotlík, větší pánev. Propláchnutou a osušenou rýži na něm malinko orestujeme a následně podlijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad rýží. Pomalu vaříme, začne-li se rýže připékat, přidáme vodu. Až je rýže měkká, přidáme okapané maso ze skleničky a promícháme. Můžeme dochutit zbylým nálevem ze skleničky a dozdobit lučními nebo zahradními bylinkami (tymián, mateřídouška …). My jsme použili saturejku horskou.

Zpět na recepty

Použité produkty