Přihlášení

Koneční spotřebitelé

Nejste-li obchodní partner zadejte prosím své PSČ.
Zjistíme, jestli do vašeho regionu dovážíme.

Obchodníci

Jako náš obchodní partner se přihlaste zde.

Jste tady poprvé a máte zájem obchodovat?
Vyplňte tedy prosím kontaktní formulář, nebo volejte na tel.: +420 581 698 143.

Pasta Slaninara od Ondry Slaniny (známý TV kuchař z pořadu "Kluci v akci")

Složení

Na 4 porce:

 

·         Těstoviny - Pasta

·         300 g hladké mouky

·         50-100 ml vody

·         4 žloutky

·         1 lžíci olivového oleje Extra Virgin

·         sůl

 

Na omáčku:

 

·         1 balení Prostě Slaniny od Slaniny

·         300 g čerstvých (nesušených) Fettucine

·         8 čerstvých vaječných žloutků

·         50 g nastrouhaného sýru typu Grana (na posypání)

·         50 g másla

·         100 ml chladného vývaru

·         2 l dobře osolené vody

·         sůl

·         pepř

Návod na přípravu

Těsto na Pastu potřebuje po důkladném zpracování odpočívat v chladu nejméně 2 hodiny, proto začněte s přípravou těstovin jako první.

Pokud máte k dispozici robot, bude nejlepší výše zmíněné ingredience zpracovat za pomoci hnětacího nástavce právě v robotu. Pokud ne, nevadí! Mouku vysypte na čistou pracovní plochu, vytvořte důlek. Do důlku vlijte připravené 4 žloutky, část vody, lžíci oleje a osolte. Rukama  zpracujte v pevné, nelepivé a hladké těsto. Zabalte do potravinové  folie (těsto nesmí oschnout) a uložte do chladničky na pozdější zpracování.

Těsto podsypané moukou rozválejte na tenčí plát a rozkrojte na délku po cca 7 centimetrech

Nyní budete potřebovat ruční nebo robotický strojek na těstoviny, především jeho řezačku. Těsto v něm postupně protahujte ("rozválejte") na co nejtenčí. Naposledy pomoučený plát těsta nařežte, tak jak vám řezací nástavec dovolí, obvykle, Fettucine, Tagliatelle a tenké nudle. Jakmile máte nařezanou pastu na stole, můžete ji ihned vařit, nechat usušit "na bidle", nebo dát zmrazit  lehce smotané do tvaru hnízda. Čerstvé těstoviny budete vařit podle síly těsta cca 1-3 minuty, přibližně stejně tak zmrazené, usušené potom nejdéle, 5-8 minut.

 

Plátky Slaniny od Slaniny pečlivě poskládejte na sebe a na šířku pokrájejte na proužky silné 3 mm. Vhoďte do rozehřáté pánve a dobře vypečte téměř dokřupava. Přebytečný tuk sceďte. Přidejte na skus uvařené těstoviny a vývar smíchaný se žloutky a parmazánem. Opepřete a podle chuti dosolte. Na mírném ohni promíchávejte do zhoustnutí, včas odstavte z plamene tak, aby se omáčka nesrazila. Omáčka musí být hladká a krémová. Ihned servírujte s jedním žloutkem na porci (pokrm ještě skvěle zjemní) a plátkem vypečené slaniny. Přejeme vám dobrou chuť.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace