Historie
1933 - 2019
1933 – Robert Váhala
Příběh společnosti Váhala se začal psát v roce 1927, kdy její zakladatel Robert Váhala poprvé přičichl k řeznickému řemeslu. Do tajů výroby uzenin pronikl nejdříve jako tovaryš v Novém Jičíně, odkud zamířil rovnou do Prahy, do věhlasného řeznictví Hulata. A jelikož od lásky k voňavým klobáskám nebylo úniku, rozhodl se Robert Váhala založit vlastní firmu. V roce 1933, když bylo naší Československé republice pouhých 15 let, tak začal v pronajatých prostorách vyrábět první pochoutky pod svojí značkou
1938 – Nová konzervárna

Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a skromná výrobna byla Robertu Váhalovi za chvíli malá. V roce 1938 se proto pustil do výstavby nového rodinného domu s řeznickou dílnou. Současně s výrobou uzenin a provozování řeznictví se začal věnovat také produkci konzervovaných výrobků, zejména paštik a hotových jídel. Nové výrobky přilákaly nové zákazníky a výrobní prostory opět přestávaly stačit. Proto Robert Váhala rozšířil své podnikatelské zázemí a v roce 1946 vystavěl hned za svým domem novou konzervárnu.
1950 – Znárodnění
Roky budované podnikání bylo státem znárodněno. Na dlouhých 41 let nastal v jeho životě zásadní zlom – výroba uzenářských produktů v rodinné firmě ŘEZNICTVÍ ROBERT VÁHALA skončila.
1991 – VÁHALA a spol. s r.o.
Tím však příběh uzenin Váhala naštěstí neskončil. V roce 1991 nastala chvíle, v níž už nikdo z Váhalovy rodiny nedoufal – po dlouhých letech státního odpírání vlastnictví bylo panu Robertu Váhalovi vlastnictví navráceno. Do nového podnikání se pustil i se svými potomky a společně založili novou rodinnou firmu VÁHALA a spol. s r.o., výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků.
1998 – Nový závod v Hustopečích nad Bečvou

22. června 1998 jsme otevřeli nový závod v Hustopečích nad Bečvou, který nám umožnil i expanzi na nové trhy, především do Německa, Rakouska, Itálie a Maďarska.
Za dlouhou dobu svého působení získala firma VÁHALA a spol. s r.o. na trhu své pevné místo. Denní produkce masných výrobků přesahuje 25 tun a v silných obdobích, jako jsou Velikonoce či Vánoce, dosahuje denní produkce 50 tun.
Naše výrobky jsou jen z masa a koření. Zásadně do nich nepřidáváme žádné náhražky masa jako je mouka, sója nebo separáty a obsah „éček“ snižujeme na nejnižší možné minimum. Naprostá většina výrobků je bez lepku, a mohou je tak bez obav konzumovat i celiaci.
Pečlivě sledujeme ohlasy našich zákazníků a díky tomu víme, jak moc záleží na zachování původní kvality a poctivé chuti. To vy, naši zákazníci, nás každý den ujišťujete, že v držení vysoké úrovně kvality našich produktů má smysl pokračovat. Minimálně dalších 85 let!