Mistrovo uzené
Kód: 000062
Mistrovo uzené
Kód: 000062
Pouze ti největší mistři řezníci jsou schopni stvořit takovouto delikatesu. Mistrovo uzené je vyráběné z nejlepšího masa. Povrch je zauzený, nebylo použito žádných zvýrazňovačů chuti. Výrobek neobsahuje lepek. Vyzkoušejte Mistrovo uzené, specialitu, která pohladí vaše chuťové pohárky.
masný výrobek tepelně opracovaný
Složení
Vepřové maso (90 %), pitná voda, povrch - syrové sádlo na povrchové krytí, jedlá sůl, stabilizátor E 250, E 451, dextróza, cukr, antioxidant E316, maltodextrin, aroma.Výživové parametry
| Energetická hodnota | 424 kJ/101 kcal |
| tuky | 2.8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0.95 g |
| sacharidy | 0.2 g |
| z toho cukry | <0.3 g |
| bílkoviny | 18.6 g |
| sůl | 2 g. |
Recept pro Mistrovo uzené
Složení
Palačinky upečeme běžným způsobem.
Náplň do palačinek:
- 20 dkg Mistrovo uzené
- 5 dkg Váhalovy slaniny
- 10 žampionů
- 10 vyloupaných jader vlašských ořechů
- 2 středně velké cibule
- koření - kari
- chilli, pepř
- špetka soli
- olej
Návod na přípravu
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme do poloměkka. Mistrovo uzené a Váhalovu slaninu také nakrájíme na drobno, žampiony na plátky, ořechová jádra nasekáme a vše přidáme k cibuli s masem; restujeme až je maso měkké. Osolíme dle chuti, opatrně okořeníme, zamícháme a necháme vychladnout. Palačinky naplníme směsí, stočíme je a položíme do zapékací mísy nebo na plech vyložený pečicím papírem. Před zapečením můžeme palačinky posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme zdobené polovinou oloupané kompotové hrušky, jeřabinami a snítkou zelené petrželky.


