Selský bůček s cibulkou ve skle
2 hrsti (1,5 dcl) rýže
bylinky (můžeme vynechat)
Tento recept je ideální na chatu, chalupu či do přírody. Nepotřebujeme více než skleničku rýži a skleničku se Selským bůčkem. Po otevření skleničky opatrně posbíráme tuk nahoře. Tuk rozpustíme ve vhodné nádobě – kotlík, větší pánev. Propláchnutou a osušenou rýži na něm malinko orestujeme a následně podlijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad rýží. Pomalu vaříme, začne-li se rýže připékat, přidáme vodu. Až je rýže měkká, přidáme okapané maso ze skleničky a promícháme. Můžeme dochutit zbylým nálevem ze skleničky a dozdobit lučními nebo zahradními bylinkami (tymián, mateřídouška …). My jsme použili saturejku horskou.