Hustopečská šunka - výběrová
Kód: 000081
Hustopečská šunka - výběrová
Kód: 000081
Pravidelný čtvercový tvar v řezu je charakteristický pro Hustopečskou šunku od Váhaly. Je kořeněná jen lehce, je lahodná a šťavnatá. Ideální pro rychlou svačinu, stejně tak jako pro přípravu chlebíčků či k dozdobení svátečních obložených míst.
masný výrobek tepelně opracovaný
Složení
Vepřové maso (77 %), pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor E 250, E 451, dextróza, zahušťovadlo E 407a, antioxidant E 316, E 392, extrakty koření, aroma. Minimální obsah čisté svalové bílkoviny 13 %.Výživové parametry
| Energetická hodnota | 439 kJ/104 kcal |
| tuky | 3.2 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 1.2 g |
| sacharidy | <0.5 g |
| z toho cukry | <0.5 g |
| bílkoviny | 17.1 g |
| sůl | 2.2 g. |
Recept pro Hustopečská šunka - výběrová
Složení
8 silnějších plátků Hustopečské šunky
malá sklenička nakládaného celeru
6 vajec
plechovka kukuřice
2 stonky pórků
střední plechovka ananasu
400 g goudy
300 g majonézy
150 g jogurtu
Návod na přípravu
Nakládaný celer, kousky ananasu a kukuřici necháme okapat.Na tvrdo uvařená vejce, šunku a sýr nakrájíme na malé kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kroužky. Majonézu a jogurt promícháme. Do velké skleněné mísy nejdříve vložíme nakrájenou šunku a pokryjeme ji slabou vrstvou majonézy. Postupně potom vršíme nakládaný celer, vejce, kukuřici, pórek a ananas, přičemž každou vrstvu zlehka potřeme majonézou. Poslední vrstvu tvoří kostičky sýra. Salát necháme několik hodin odležet v chladničce, nejlépe přes noc. Salát můžeme ozdobit jedlými květy, my jsme použili lichořeřišnici.


