8 silnějších plátků Hustopečské šunky
malá sklenička nakládaného celeru
6 vajec
plechovka kukuřice
2 stonky pórků
střední plechovka ananasu
400 g goudy
300 g majonézy
150 g jogurtu
Nakládaný celer, kousky ananasu a kukuřici necháme okapat.Na tvrdo uvařená vejce, šunku a sýr nakrájíme na malé kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kroužky. Majonézu a jogurt promícháme. Do velké skleněné mísy nejdříve vložíme nakrájenou šunku a pokryjeme ji slabou vrstvou majonézy. Postupně potom vršíme nakládaný celer, vejce, kukuřici, pórek a ananas, přičemž každou vrstvu zlehka potřeme majonézou. Poslední vrstvu tvoří kostičky sýra. Salát necháme několik hodin odležet v chladničce, nejlépe přes noc. Salát můžeme ozdobit jedlými květy, my jsme použili lichořeřišnici.