Bez lepku Vepřové Kuřecí Hovězí Tip na gril EAN Balení Min. trvanlivost Náročnost Doba přípravy Vhodné na Ocenění Český výrobek Ocenění Český výrobek Ocenění Inovace Ocenění KLASA Ocenění Cechovní norma Ocenění Regionální potravina Ocenění Moravská brána
Objednávky ČR: 800 183 465581 698 129 / SR: 0800 042 026 Po-Pá 6.00-15.00 hod.

Špízy na gril

Složení

Hustopečský špekáčkový kabanos

cibulky šalotky

červenou, zelenou a oranžovou papriku

Váhalovu slaninu

olej

petrželku

česnek

sůl

Návod na přípravu

Oloupané šalotky ponoříme do vroucí vody (podle velikosti, cca 3 minuty), ihned zchladíme a osušíme. Do kabanosu nejprve vytvoříme podélně podélné zářezy a pak nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Z Váhalovy slaniny odřízneme plátky půl až centimetr silné, nakrájíme je na čtverce. Na stejně velké čtverce i všechny papriky. Takto připravené suroviny potřeme směsí oleje a utřeného česneku se solí. Na mokrou špejli napichujeme podle vlastní fantazie střídavě jednotlivé suroviny. Vytvořené špízy velice pomalu grilujeme. Podáváme s chlebem a salátem.

Zpět na recepty

Použité produkty