Váhalova slanina
Kód: 000093
Váhalova slanina
Kód: 000093
Někdo ji rád na snídani, jiný zase na večeři. Dozlatova zauzená Váhalova slanina ale chutná snad každému. Proto je také nejprodávanějším výrobkem firmy Váhala a proto získala prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2006.
masný výrobek tepelně opracovaný uzený
Složení
Vepřové maso (85 %), pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor E 250, E 451, dextróza, cukr, maltodextrin, antioxidant E 316, aroma.Výživové parametry
| Energetická hodnota | 1176 kJ/284 kcal |
| tuky | 26 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g |
| sacharidy | <0.5 g |
| z toho cukry | <0.5 g |
| bílkoviny | 13.2 g |
| sůl | 1.6 g. |
Recept pro Váhalova slanina
Složení
- Váhalovy špekáčky
- Váhalova slanina/anglická
- Staročeská klobása
- červená a žlutá paprika
- červená cibule
- sádlo
- stroužky česneku
- rozmarýn
- grilovací koření
Návod na přípravu
Nakrájejte na silnější plátky slaninu, na kolečka špekáčky a klobásku, cibuli nakrájejte na kolečka, žlutou i červenou papriku na oplátky, česnek oloupejte, ponechejte celé stroužky. Pekáč lehce vymažte sádlem. Do něj pak skládejte za sebou špekáčky, papriku, klobásu, cibuli, slaninu, papriku. Jestli máte rádi více zeleniny, přidejte více papriky, cibule. Takto vyložte celý plech. Vše můžete ještě lehce posypat grilovacím kořením. Živáňskou zakryjte alobalem a pečte při 200 °C asi 50 minut. Pak odstraňte alobal a dopečte dozlatova během dalších 10 minut.



