Bez lepku Vepřové Kuřecí Hovězí Tip na gril EAN Balení Spotřebujte do Náročnost Doba přípravy Vhodné na Ocenění Český výrobek Ocenění Český výrobek Ocenění Inovace Ocenění KLASA Ocenění Cechovní norma Ocenění Regionální potravina Ocenění Moravská brána
Objednávky ČR: 800 183 465581 698 129 / SR: 0800 042 026 Po-Pá 6.00-15.00 hod.

Špekáčky extra - vázané

Kód: 000036

Špekáčky extra - vázané

Kód: 000036

Voňavý věnec Váhalových špekáčků jako z pohádek. Špekáčky extra - vázané mají krásnou barvu, jsou harmonicky kořeněné, s žádoucími malými kousky špeku v přírodním střívku. Pro svou kvalitu získaly značku Český výrobek. Dále jim bylo v roce 2014 uděleno prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2014. Špekáčkujte s těmi nejlepšími špekáčky.

 

masný výrobek tepelně opracovaný uzený

Český výrobek
Váhala od roku 1933


EAN: 294201
Balení: 1.10 kg
Spotřebujte do: 21 dnů

Složení

80 % masa (vepřové maso 60 %, hovězí maso 20 %), syrové sádlo, pitná voda, vepřové kůže, jedlá sůl, stabilizátory: E 250, E451, cukr, dextróza, antioxidant E 300, extrakty koření, česnek.

Výživové parametry

Energetická hodnota 1202 kJ/291 kcal
tuky 26.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 10.4 g
sacharidy 0.5 g
z toho cukry <0.5 g
bílkoviny 12.5 g
sůl 2 g.

Recept pro Špekáčky extra - vázané

Složení

8 Váhalových špekáčků

400 g oloupané žluté cibule

500 g kečupu

500 ml tmavého piva

50 g mírně pikantních feferonů

sůl

pepř

Návod na přípravu

Váhalovy špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku, rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160 °C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120 °C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem.