Špekáčky pikant - vázané
Kód: 000084
Špekáčky pikant - vázané
Kód: 000084
Pro ty, co si život rádi trochu okoření. Špekáčky pikant mají správně štiplavou chuť. Jinak jsou to ale špekáčky jak mají být, to znamená s vysokým obsahem masa a s kousky špeku, aby byly po opečení šťavnaté. Uvnitř šťavnaté a na povrchu správně křupavé? To jsou Váhalovy špekáčky.
masný výrobek tepelně opracovaný uzený
Složení
Vepřové maso a hovězí maso (80 % hm.), syrové sádlo, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátory E 250, E 451, cukr, dextróza, koření, extrakty koření, antioxidant E 300, E 316, aroma, česnek.Výživové parametry
| Energetická hodnota | 1120 kJ/311 kcal |
| tuky | 30 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g |
| sacharidy | 4 g |
| z toho cukry | <0.5 g |
| bílkoviny | 11 g |
| sůl | 2.2 g. |
Recept pro Špekáčky pikant - vázané
Složení
- Váhalovy špekáčky
- Váhalova slanina/anglická
- Staročeská klobása
- červená a žlutá paprika
- červená cibule
- sádlo
- stroužky česneku
- rozmarýn
- grilovací koření
Návod na přípravu
Nakrájejte na silnější plátky slaninu, na kolečka špekáčky a klobásku, cibuli nakrájejte na kolečka, žlutou i červenou papriku na oplátky, česnek oloupejte, ponechejte celé stroužky. Pekáč lehce vymažte sádlem. Do něj pak skládejte za sebou špekáčky, papriku, klobásu, cibuli, slaninu, papriku. Jestli máte rádi více zeleniny, přidejte více papriky, cibule. Takto vyložte celý plech. Vše můžete ještě lehce posypat grilovacím kořením. Živáňskou zakryjte alobalem a pečte při 200 °C asi 50 minut. Pak odstraňte alobal a dopečte dozlatova během dalších 10 minut.



